• Zavisnost od interneta i video igara
  • Knjiga zavisnost od kockanja sa terapijskim prirucnikom

Vesti iz Udruženja

Dr Mladenović učetvovao na stručnoj konferenciji ‘’Drustveno odgovorno poslovanje u igrama na sreću - prevencija patološkog kockanja i zaštita omladine’’

b_400_200_16777215_00___images_slika1.jpg

U Beogradu, 19. maja 2015. godine u konferencijskoj sali opštine Zvezdara, održana je stručna konferencija pod nazivom  ‘’Drustveno odgovorno poslovanje u igrama na sreću - prevencija patološkog kockanja i zaštita omladine’’ u organizaciji Sektora za igre na sreću Unije poslodavaca Srbije i reprezentativnog poslodavačkog udruženja priređivača igara na sreću Jakta.

Opširnije...

Poslednji kec u rukavu

b_400_200_16777215_00___images_rts_OKO_2.JPG Dr Ivica Mladenović, predsednik udruženja građana za borbu protiv patološkog kockanja - Klub ŠANSA, bio je 01. februara 2013. godine gost RTS u emisiji OKO.  Pored Dr Mladenovića, učetvovali su u emisiji i Ana Kovačević iz Državne lutrije Srbije,  Milica Dinić iz Udruženja priređivača igara na sreću "Jakta" i Slobodan Petković, lečeni kockar iz SOS centra za lečenje i odvikavanje od kockanja.

Dr Mladenović se osvrnuo na aktuelnu situaciju u Srbiji u smislu procenjenog broja zavisnika od kocke, podvlačeći da je glavni problem nedovoljan broj stručnog kadra u ovoj oblasti i nejasno definisani programi lečenja u „privatnom sektoru“. U tom kontekstu on je istakao da se u Dnevnoj bolnici za bolesti zavisnosti IMZ u Palmotićevoj 37, već godinu dana sprovodi najmoderniji program tretmana patološkog kockanja, pod rukovodstvom Dr Mladenovića. Program se sprovodi po knjizi „Patološko kockanje – sa priručnikom za samopomoć“ autora Dr Ivice Mladenovića i Dr Gorana Lažetića.   
Izvod iz zvaničnog komentara na RTS: 
    „Zavisnici od kocke slični su zavisnicima od opojnih droga, ali je njihovu bolest teže prepoznati. Simptomi su neprimetni i prepoznaju se tek kada je za rešavanje problema potrebna pomoć stručnjaka, saglasni su gosti emisije Oko. Problem kockanja, nije problem samo pojedinca, već i njegove porodice, ali i čitavog društva, kažu gosti emisije Oko. Za njegovo prevazilaženje potrebna je podrška svih, a leči se isto kao i bilo koja druga bolest zavisnosti - porodičnom i socijalnom terapijom ili boravkom u dnevnoj bolnici.
    Preciznih podataka nema, ali se procenjuje da u Srbiji ima oko 25.000 zavisnika od kocke, kaže dr Ivica Mladenović sa Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje“. 

Pretraga

Anketa

Igre na sreću koje najčešće igrate?

Kladionica - 30.7%
Slot i poker aparati - 16.7%
Elektronski rulet - 25.4%
Online kockanje - 4.4%
Berza - 0%
Loto - 1.8%
Ne igram ništa - 21.1%

Ukupno glasova: 114
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 28 sep 2015 - 00:00

Testovi

Ko je Online

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova