• Zavisnost od interneta i video igara
  • Knjiga zavisnost od kockanja sa terapijskim prirucnikom

Vesti iz Udruženja

“Klub Šansa“ na 4th South-East European Gaming Expo Belgrade

klub sansa na sajmu

Udruženje građana za borbu protiv patološkog kockanja „Klub ŠANSA”, bio je jedan od učesnika 4th South-East European Gaming Expo Belgrade, koji je održan na beogradskom sajmu u periodu 27 – 29. 04. 2010. godine. Na ovoj manifestaciji bili smo  jedini izlagači iz oblasti prevencije patološkog kockanja i rehabilitacije lečenih zavisnika od kocke.

Opširnije...

LEČENJE

Kada se zavisnik od kockanja javi na lečenje ima već obilje ličnih, porodičnih, socijalnih problema, a često i problema sa zakonom. Pored toga, moguće je da neki prihijatrijski bolesnici ( na primer, oni koji boluju od afektivnih poremećaja, poremećaja ličnosti ili zloupotrebe supstanci) kockaju na patološki način, tako da postoje udruženi poremećaji: prvi, koji se odnosi na pomenuto mentalno oboljenje i drugi, koji je kompulzivno kockanje. To vešti kliničari treba da ustanove, tako da slučaju udruženih poremećaja, leče prvo primarno oboljenje što olakšava samo lečenje patološkog kockanja.

 

 

 

Pažljivo ispitivanje lepeze problema, kao što su porodični, legalni i dr. predstavlja imperativ u tretmanu i rešavaju problema kocke. Ukoliko bi se zanemare biološki, psihološki ili socijalni aspekti,to bi svakako kompromito-valo rešavanje problema kocke. U nekim slučajevima, ukoliko postoji mogućnost suicida, preporučuje se bolničko lečenje koje može biti korisno da bi se pacijent distancirao od grupe sa kojom je do sada kockao.Takođe je važno obaviti razgovor sa osobama iz njegovog okruženja i utvrditi da li su oni na neki način podržavali njegovo bolesno ponašanje. Treba tačno utvrditi kod koga je i koliko uzimao novca, koliko duguje i na koji će način vratiti pozajmljeni novac. Na početku terapije sve mora da postane ''transparentno'' svima : lekaru, pacijentu, osobama iz kruga porodice i drugima koji su mu bliski, tj. ''mreži''. Svaka tajna, prikrivanje iz ''najbolje namere'', ostavlja prostor kockaru i daje mu šansu da nastavi sa svojom bolesnom igrom i ličnim propadanjem.

Postoje razni oblici lečenja patološkog kockanja, koje može biti: individualno, grupno i porodično lečenje. Najefikasnije je porodično lečenje, koje sadrži i edukaciju o tome šta je patološko kockanje i koje posledice ostavlja.

 

Pretraga

Anketa

Igre na sreću koje najčešće igrate?

Kladionica - 30.7%
Slot i poker aparati - 16.7%
Elektronski rulet - 25.4%
Online kockanje - 4.4%
Berza - 0%
Loto - 1.8%
Ne igram ništa - 21.1%

Ukupno glasova: 114
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 28 sep 2015 - 00:00

Testovi

Ko je Online

Ko je na mreži: 19 gostiju i nema prijavljenih članova